ΒΡΕΦΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (3 μηνών – 3 ετών)

Το νερό αποτελεί ένα φυσικό περιβάλλον για το βρέφος καθώς είναι εξοικειωμένο με το υγρό στοιχείο από την μήτρα της μητέρας του, η πισίνα λοιπόν, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως συνέχεια αυτού του περιβάλλοντος εφόσον μητέρα και παιδί γυμνάζονται ταυτόχρονα και αλληλεπιδρούν. Η κολύμβηση είναι η μόνη αθλητική δραστηριότητα που μπορεί κανείς να ακολουθήσει από τη γέννηση του και ενισχύει τον ισχυρό δεσμό γονέα και παιδιού, ενώ ταυτόχρονα βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει τη φυσική κατάσταση, ενδυναμώνει τους μυς, συμβάλλει στην καλύτερη ισορροπία, τονώνει την αυτοπεποίθηση και το αίσθημα σιγουριάς και κοινωνικοποιεί.

Το παιδί οδηγείται στην εκμάθηση των βασικών κολυμβητικών δεξιοτήτων, με ρυθμούς σύμφωνους με τις ικανότητες της ηλικίας και την δεκτικότητά του. Το πρόγραμμα μας κινείται με σταθερά βήματα και σέβεται την ατομικότητα του παιδιού καθώς δεν το πιέζει να κολυμπήσει αλλά το κατευθύνει. Στο επίκεντρο τίθεται η διασκέδαση και όχι η γρήγορη απόδοση. Όσο πιο μικρά ξεκινήσουν τόσο πιο ομαλά θα προσαρμοστούν στο υγρό στοιχείο και τόσο πιο ωφέλιμη θα γίνει η δράση.

Εκμεταλλευόμαστε συνεπώς τα αντανακλαστικά που έχουν τα βρέφη από την μήτρα και τα μετουσιώνουμε σε συνειδητοποιημένες κινήσεις. Μ’ αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η αυτοπροστασία τους. Να τονίσουμε πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, εφόσον το παιδί συνοδεύεται στο νερό από τον γονέα και ο δάσκαλος κολύμβησης καθοδηγεί.


Για να δούμε όμως πως λειτουργεί στην πράξη όλα αυτό.

Ξεκινώντας, οι κηδεμόνες διδάσκονται θεωρητικά μαθήματα που δίνουν τις κατευθυντήριες γραμμές για τις ερχόμενες δράσεις και μαθαίνουν πρώτες βοήθειες. Έπειτα, είναι έτοιμοι για τα πρακτικά μαθήματα. Εμείς φροντίζουμε για ένα ιδανικό περιβάλλον εκπαίδευσης με αφθονία παιχνιδιού και απουσία πίεσης. Όλες οι ενέργειες γίνονται με παιγνιώδη τρόπο και διασκέδαση πίσω από τα οποία υποκρύπτονται παιδαγωγικές ασκήσεις και μάθηση. Παιδί-γονέας-δάσκαλος είναι μια άρρηκτη μάζα που διακινεί την πορεία του μαθήματος.

Τα παιδιά εισέρχονται στην αγκαλιά του γονέα μέχρι την ηλικία που κατορθώνουν να επιπλέουν μόνα τους . Στο επόμενο στάδιο, εισέρχονται στην πισίνα χωρίς συνοδεία, διαφοροποιείται το πρόγραμμα και γίνεται εισαγωγή στα βασικά στυλ κολύμβησης (ελεύθερο, ύπτιο).

Προηγούμενο άρθροΕκμάθηση Κολύμβησης
Επόμενο άρθροΠαιδικό Party