ΥΔΡΟΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΩΝ

Και να η λύση για τις μέλλουσες μαμάδες που δε θέλουν να σταματήσουν να γυμνάζονται αλλά και για τις μαμάδες που θέλουν να ξανά βρουν την φόρμα τους στη λοχεία. Η Aqua Yoga προτείνεται ανεπιφύλακτα όταν μιλάμε για μία ομαλή εγκυμοσύνη. Με τη σύμφωνη πάντα γνώμη του γυναικολόγου, μια γυναίκα μπορεί να συμμετέχει από την αρχή της εγκυμοσύνης μέχρι και τη μέρα του τοκετού.

Πρόκειται λοιπόν για γυμναστική άσκηση μέσα στο νερό βασισμένη στις αρχές της Yoga που απωθεί κάθε πιθανότητα πτώσης ή τραυματισμού. Είναι ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για εγκύους με θεαματικά αποτελέσματα, ψυχολογικά αλλά και σωματικά για τη μέλλουσα μητέρα. Η πρακτική της Aqua Yoga βασίζεται σε μία πληθώρα συνδυαστικών ασκήσεων, όπως ασκήσεις που ακολουθούν τη ροή της αναπνοής και συντελούν στην επαρκή οξυγόνωση όλων των κυττάρων (των δικών σας και του εμβρύου), ασκήσεις διατάσεων (stretching) σε συνδυασμό με μία μεγάλη ελευθερία κινήσεων, ασκήσεις χαλάρωσης και αλλαγής στάσης του εμβρύου, ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης και αύξησης του εισπνεόμενου όγκου (επιμήκυνση αναπνοής).

Όλες οι μυικές ομάδες δρουν ομοιόμορφα, χωρίς να προκαλούν επιβαρύνσεις των αρθρώσεων και κραδασμούς. Μέσα στο νερό το βάρος του σώματος μειώνεται κατά πολύ, γεγονός που κάνει τη μέλλουσα μητέρα να νιώθει άνετα και ανάλαφρα.

Οι ειδικά καταρτισμένοι εκπαιδευτές καθοδηγούν τις συμμετέχουσες με αποτελεσματικότητα και σεβασμό στις ιδιαίτερες ανάγκες της καθεμίας. Αξίζει να σημειωθούν οι ευεργετικές επιδράσεις της aqua yoga for pregnancy: Αποφυγή αύξησης του σωματικού βάρους στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μικρότερη διάρκεια τοκετού λόγω εκγύμνασης της πυέλου καθώς και μικρότερο ποσοστών καισαρικών τομών, λιγότεροι πόνοι στην οσφυϊκή χώρα και καλύτερη στήριξη αυτής και της κοιλιάς, αντιμετώπιση του προβλήματος της δυσκοιλιότητας, ενδυνάμωση της κοιλιάς, των ποδιών και του κορμού, βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και ιδίως στην περιοχή της λεκάνης, μείωση του πρηξίμοτος στα πόδια, ποιοτικότερος ύπνος, βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας, πρόληψη και αντιμετώπιση του διαβήτη της εγκυμοσύνης, όταν συνδυάζεται με σωστή και ισορροπημένη διατροφή, ενδυνάμωση του νευρικού συστήματος, θεραπευτική δράση στη μητέρα μετά από ένα δύσκολο τοκετό ή στην επιλόχεια κατάθλιψη, ενίσχυση φυσικής κατάσταση της εγκύου και επαναφορά στην αρχική σωματική κατάσταση πριν την εγκυμοσύνη.

Υπενθυμίζουμε πως διαθέτουμε οικολογική πισίνα (απολύμανση με όζον) στην οποία επικρατούν άριστες συνθήκες υγιεινής οπότε δεν έγκειται κανένας απολύτως κίνδυνος. Απολαύστε κι εσείς τον συνδυασμό των ευεργετικών αποτελεσμάτων της Yoga μαζί με αυτές που προσφέρει η γυμναστική στο νερό και θα σας μείνει ανεξίτηλο το όμορφο ταξίδι που διανύεται ως μέλλουσα μανούλα.

Προηγούμενο άρθροΕξοπλισμός
Επόμενο άρθροAqua Aerobic